Kapadokya Teknopark tarafından geliştirilen Kapadokya Uluslararası Kuluçka Merkezi programı başvuru almaya başladı.
Program hakkında detaylı bilgiler veren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin; “Dünyadaki en gelişmiş ülkeler incelendiğinde, ekonomilerinin büyük oranda bilgi tabanlı şirketlere dayandığı görülmektedir. Bilgi tabanlı ekonomisi olan ülkelerde bilginin en temel üretim kaynağı olan üniversiteler, sadece bir eğitim merkezi değil aynı zamanda bilgi üretim merkezi olarak da değerlendirilmektedirler. Üniversitelerde üretilen ve görece düşük teknoloji hazırlık seviyesinde bulunan teknolojiler, girişimciler vasıtası ile toplum yararına ekonomik değere dönüştürülmektedir. Üniversiteler, bilgi üretmenin yanında bu bilgiyi ticarileştirecek girişimcileri de yetiştirmeye başlamışlardır. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak biz de başta üniversitemizde üretilen teknolojileri olmak üzere ülkemize değer katacak, dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirecek tüm teknolojileri desteklemek ve hayata geçirmek üzere Kapadokya Teknopark’ı kurmuş bulunmaktayız. Kapadokya Teknopark’ın ana misyonu teknoloji tabanlı girişimcilik ekosistemi oluşturmak ve girişimcileri desteklemektir. Bu amaca daha hızlı ve etkin bir biçimde ulaşabilmek için sürekli yeni programlar geliştirmekteyiz. Teknoloji tabanlı girişimcilik, henüz yeterince olgunlaşmamış bir ekosistem içerisinde gerçekleştirilmesi büyük zorluklar barındıran bir faaliyettir. Bu nedenle, özellikle bu türden girişimciliğin kuluçka merkezleri adını verdiğimiz, genellikle başlangıç aşamasındaki girişimcilere nitelikli hizmetler sunan merkezlerde olgunlaştırılması ve desteklenmesi gerekmektedir. Kapadokya Teknopark olarak, kısa adı CAPPIN2C olan Kapadokya Uluslararası Kuluçka Merkezini (Cappadocia International Incubation Center) girişimcilerin hizmetine açmış bulunmaktayız.
Kapadokya Uluslararası Kuluçka Merkezi’nde teknoloji tabanlı iş fikrine sahip girişimcilere tamamen ücretsiz olarak ortak ofis ve internet altyapısıyla eğitim, mentorluk, koçluk, yatırım ağlarına ve fon kaynaklarına erişim hizmetleri verilecektir. Bu hizmetlerden faydalanmak isteyen tüm girişimci adaylarını www.cappin2c.com adresinden başvuru yapmaya davet ediyorum.
Kapadokya’nın kalbinde yer alan kuluçka merkezimizin yapmış olduğu uluslararası güçlü iş birlikleri sayesinde siz girişimcilerimize tüm dünyanın kapılarını açıyoruz. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) olarak akademik tabanlı girişimciliği destekliyor ve teşvik ediyoruz. Programımız diğer girişimcilerin yanında akademisyenler için de özel modüller içermektedir. Programımıza başvuru yapan adaylar iki aşamalı bir elemeye tabii tutulacak ve en başarılı girişimcilerimiz yaklaşık 6 aylık sıkı bir programın ardından yatırımcı karşısına çıkacaklardır. Covid-19 salgın riski nedeni ile programımız tamamen çevrim içi yürütülecek şekilde tasarlanmıştır. Ancak dileyen girişimciler merkezimizin fiziki imkânlarından da faydalanabileceklerdir.
Kapadokya Teknopark olarak ülkemizin refah seviyesini yükseltmek için toplum yararına çalışan teknoloji tabanlı girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.
Comments are closed