Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) iştiraki olan ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında başta Nevşehir olmak üzere bölge illerine teknoloji tabanlı girişimcilik konusunda hizmet veren Kapadokya Teknopark, KOSGEB Nevşehir İl Müdürlüğü ile yakın zamanda ilan edilen KOSGEB Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı tanıtım etkinliği düzenledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, “Covid-19 salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli etkiler oluşturmaktadır. Salgın döneminde işletmelerin gelir kaybı yaşadığı bilinmektedir. Bu zor günlerde özellikle ülkemiz açısından kritik öneme sahip ar-ge firmalarının faaliyetlerine kesintisiz devam etmeleri son derece önemlidir. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak bizler salgın döneminde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerimizi kesintisiz devam ettirmekteyiz. Bünyemizde yer alana Kapadokya Teknopark ile salgın döneminde teknoloji tabanlı girişimcilere kesintisiz hizmet verdik ve vermeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde bu bakış açısı ile KOSGEB yeni bir destek programı ilan etti. Bu yeni destek programının amacı özellikle imalat sektörü ile bunun tamamlayıcısı olan bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki mikro ve küçük işletmelere destek olmaktır.

Bugün gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte KOSGEB’in tanıttığı bu yeni desteği işletmelerimize tanıtma fırsatı bulduk. Organizasyonumuza eğitmen sağlayarak destek veren KOSGEB Nevşehir İl Müdürlüğümüze, organizasyonun kritik kitleye duyurulması için destek sağlayan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, Nevşehir Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi ve Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ne teşekkür ediyorum. Kapadokya Teknopark olarak Covid-19 salgını süresince işletmelerimize kesintisiz ve kaliteli hizmet verdik ve bundan sonra da hizmetlerimiz devam edecektir” dedi.

Nevşehir KOSGEB İl Müdürü Ali Usta “Türkiye’nin ekonomi ve sanayi politikalarının temeli, katma değerli ve yüksek teknolojili imalat sanayi sektörlerinin liderlik edeceği ekonomik büyüme modeline dayalıdır. Bu genel strateji, imalat sektörünün en az hasarla krizin üstesinden gelmesiyle ilgili tedbirlerin alınmasını gerektirmektedir. Diğer taraftan; imalat sektöründe duran veya yavaşlayan üretim faaliyetlerinin salgın sonrasında eski durumuna döndürülmesi hizmet ve ticaret sektörlerinde olduğundan daha zor ve maliyetli olacaktır. İmalat sektörünün değer zincirindeki kritik pozisyonu da dikkate alınarak, imalat sektörü ile bunun tamamlayıcısı olan bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki mikro ve küçük işletmelere yönelik işletme sermayesi formunda destek tasarlanmıştır.

Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler ise 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz, 4’er aylık dönemlerde 6 taksit olarak geri ödenecek şekilde bu destekten faydalanabileceklerdir.

KOSGEB Nevşehir İl Müdürlüğü olarak, Covid-19 salgınından etkilenen işletmeleri desteklemek için çıkarılan bu yeni destek programını muhatap kitleye tanıtmak için Kapadokya Teknopark ile iş birliği gerçekleştirdik. Etkinliğin teknoloji tabanlı girişimcilere faydalı olmasını temenni ediyorum. Özellikle ar-ge yapan tüm işletmeleri KOSGEB’e başvuru yapmaları için davet ediyorum” dedi.

Etkinlikte sunum yapan KOSGEB Nevşehir İl Müdürlüğü Uzmanı M. Samet Yozkatlı, KOSGEB – Hızlı Destek Programı hakkında detaylı bilgi verdi.

Categories:

Tags:

Comments are closed